Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και ΕΨΕΠ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΨΕΠ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης) με τίτλο: «Παροχή προσωπικών κοινωνικών υπηρεσιών του τύπου κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, πασχόντων από άνοια, ψυχικώς πασχόντων, ΑμεΑ, κ.λπ. και των οικογενειών τους στην Περιφέρεια Ηπείρου».

Στο πρόγραμμα, του οποίου την οργάνωση, εφαρμογή και εποπτεία είχε η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, απασχολήθηκαν 209 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Βοηθοί νοσηλευτών, Κοινωνικοί φροντιστές, οικιακοί βοηθοί ) σε οργανωμένες διεπιστημονικές ομάδες και εργάσθηκαν με 402 περιπτώσεις Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία μαζί με τις οικογένειες τους ανέρχονταν σε 845 άτομα, σε όλη την γεωγραφική ακτίνα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η εργασία πραγματοποιήθηκε με την μορφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο δικό τους φυσικό περιβάλλον, με παροχή συμβουλευτικής και συναισθηματικής στήριξης, κοινωνική επανένταξη ,παροχή υπηρεσιών στον τομέα της αποκατάστασης (φυσικοθεραπεία-λογοθεραπεία), νοσηλευτική μέριμνα και παροχή οικογενειακής βοήθειας.

Στόχος ήταν η παροχή υπηρεσιών στην ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα των Ατόμων με Αναπηρία και τις οικογένειες τους καθώς και η άρση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού στιγματισμού.

Τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες από το πρόγραμμα θα παρουσιασθούν σε Επιστημονική Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα της Ε.Η.Μ. από ώρα 17.00 έως 21.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια: