Αντ. Μπέζας: Δεν κλείνει το παράρτημα του ΤΕΙ

Εμφανώς ενοχλημένος για τα όσα ακούγονται περί "πολιτικών πιέσεων από άλλες περιοχές της Ελλάδας που καταφέρνουν με τις πιέσεις αυτές να σώσουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ", εμφανίστηκε σε δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας, σημείωσε ότι το σχέδιο Αθηνά, αποτελεί μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι λογικό - όπως κάθε μεταρρύθμιση να προκαλεί αντιδράσεις. Όμως, σημείωσε, δεν είναι δυνατό να αυτοαναιρεθεί το Υπουργείο Παιδείας, δεχόμενο αλλαγές στο σχέδιο, σύμφωνα με τις πιέσεις που ασκούνται και τις διάφορες τοπικιστικές διεκδικήσεις, γιατί στην περίπτωση αυτή θα χάνονταν και η ουσία της μεταρρύθμισης, ούτε είναι σωστό, τόνισε, να προσεγγίζουμε αυτό το ζήτημα με τη λογική του ποιος θα ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις. Άλλωστε αντιδράσεις υπάρχουν και σε αυτούς, που «θεωρούνται ευνοημένοι», κατέληξε. Ερωτώμενος ο κ. Μπέζας για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το παράρτημα του ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας, δήλωσε πως «εξακολουθούμε να προσεγγίζουμε το ζήτημα με επιχειρήματα επιστημονικά, εκπαιδευτικά και απόλυτα τεκμηριωμένα για αυτό και ο αρχικός στόχος που ήταν να μη κλείσει το παράρτημα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα έχει επιτευχθεί. Η παραμονή του τμήματος που λειτουργούσε στην πόλη – αφού τα δύο τμήματα ιχθυοκομίας και τουριστικών επιχειρήσεων εδώ και χρόνια δε συμπεριλαμβάνονταν στα μηχανογραφικά και δεν είχαν εισακτέους- διασφαλίζεται με τη δημιουργία του τμήματος Διοίκησης που ενσωματώνει ως κατευθύνσεις τα τμήματα αυτά» και σημείωσε πως «η ελκυστικότητα του τμήματος είναι κάτι που εκτός από το υπουργείο Παιδείας πρέπει να απασχολήσει και την εκπαιδευτική κοινότητα».
Όσον αφορά στο τμήμα Ιχθυοκομίας ο κ. Μπέζας, σημείωσε πως «εμείς ως Θεσπρωτία και ως Ήπειρος που έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ιχθυοκαλλιεργειών στη χώρα, εξακολουθούμε να διεκδικούμε την παραμονή του επιστημονικού τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ήπειρο και τα επιχειρήματα αυτά, θέσαμε και θα θέσουμε εκ νέου στο υπουργείο Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: