Με όπλο την καινοτομία πρέπει να πορευθεί ο Τουρισμός μας

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση τη Δευτέρα στα Γιάννινα
Άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη όσο ποτέ κρίνεται η ημερίδα που θα γίνει την Δευτέρα 1 Απριλίου στη συνεδριακή αίθουσα του Grand Serai για θέματα τουρισμού και καινοτομίας.
Η εκδήλωση έρχεται σε μια περίοδο που ο Ηπειρωτικός τουρισμός αναζητά εναγωνίως σανίδα σωτηρίας, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων προγραμμάτων προβολής της περιοχής μας στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό ήδη το ενδιαφέρον πολλών φορέων του Τουρισμού είναι έντονο. Εξάλλου, είναι δεδομένο και γνωστό, πως μόνο με τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, μπορεί ο Ηπειρωτικός τουρισμός να αναπτυχθεί στις αγορές του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Hidden και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου. Θα παρουσιαστεί το έργο «Hidden Innovation Initiatives for SME» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ήπιας Καινοτομίας, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης θα συζητηθούν προτάσεις marketing στον τομέα του τουρισμού, το περιεχόμενο και η διαχείριση της διαδικτυακής παρουσίασης τουριστικών καταλυμάτων στην Ήπειρο κι ο τουρισμός κρουαζιέρας στη Θεσπρωτία.

Οι ομιλητές…
Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη και υπευθύνου για θέματα Τουρισμού Στράτου Ιωάννου με θέμα: «Περιφέρεια Ηπείρου και τουρισμός». Ακόμη, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες του Τουρισμού.
Αναλυτικά θα μιλήσουν οι: Ελένη Καλαμπόκα (Περιφέρεια Ηπείρου), Γιάννης Γεραγωτέλλης (KINNO Consultants Ltd), Κατερίνα Φιλίππου (Διευθύντρια BIC Ηπείρου), Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΤΕ και Γενικός Διευθυντής Domotel), Σταύρος Μπακόλιας (Hellenic Sea Ways, Κεντρικός Πράκτορας Ηγουμενίτσας), Ειρήνη Σαμαρά (SAMARA Marketing), Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων), Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος (Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Κολεγίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής) και Αντώνης Ζυγούρης (International Travel Services».
***
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει πως «έχει τεθεί επικεφαλής εταίρος σε μία μεγάλη «συμμαχία» φορέων κι επιχειρήσεων από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία που στοχεύει με «όπλο» το Hidden να προωθήσει την «ήπια» καινοτομία στο μεσογειακό χώρο, να ενισχύσει τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες».
Να σημειωθεί, ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MED και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/17720

Δεν υπάρχουν σχόλια: