Ο Νίκος Δένδιας στη κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια έγινε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας. Παρά την δεκαπενθήμερη, σκληρή αντιπαράθεση της τοπικής ΝΟΔΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απαιτούσε να μην γίνει η επίσκεψη και προειδοποιούσε με αντιδράσεις, δεν υπήρξε τελικά η παραμικρή κινητοποίηση. Μόνο στο κέντρο της πόλης είχε τοποθετηθεί δύο πανό με συνθήματα εναντίον της υπουργικής επίσκεψης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Άλκη Λάμπρου ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας ενώ τόνισε ότι προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η ενότητα όλων. Απευθυνόμενος στον Υπουργό ο κ. Λάμπρου ζήτησε να ενισχυθεί η φύλαξη της μεθορίου και το αίσθημα ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές όπως και να μην μειωθούν οι οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας επικέντρωσε κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση «της προσπάθειας ανασυγκρότησης κι αφύπνισης της χώρας». Μάλιστα, όπως σημείωσε, για πρώτη φορά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βγούμε από την κρίση.

Ο κ. Μπέζας επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολιτικά ανεγκέφαλους όσους απαίτησαν να μην πραγματοποιθεί η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Ηγουμενίτσα. «Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την παρανομία και την ασυδοσία. Αυτό δεν βοηθά την δημοκρατία» τόνισε ο κ. Μπέζας.

Ο Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στη γενική πολιτική κατάσταση όσο και στο αντικείμενο του υπουργείου του. Βέβαια συνεχή ήταν τα πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατούσε για την Ελλάδα αλλά και να διασφαλίσει πολύ σημαντικούς πόρους για τα επόμενα χρόνια. Διέβλεψε ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτό της ανεργίας. Καυτηρίασε με ένταση στην στάση που κρατούν οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν όσα δεν έγιναν χρόνια. Πότε όμως συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεταρρύθμιση ή σε μία επένδυση;.... Πως θα ζήσουμε; Πάρκο για την Καρέτα- Καρέτα θα γίνει η Ελλάδα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πρώτη μέριμνα του Υπουργείου του είναι η τήρηση της νομιμότητας. «Υπήρχε η εντύπωση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Πλήρης ατιμωρησία. Αυτό που κάνουμε είναι να επιβάλλουμε τη νομιμότητα. Προς όλους», ανέφερε και βέβαια τόνισε ότι οι επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών αλλά και τα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων θα ενταθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: