Γιατρός σε αργία για παράνομη συνταγογράφηση

Σε αργία τέθηκε γιατρός του Νοσοκομείου Φιλιατών, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά τα πορίσματα των αρμόδιων οργάνων και χάρη στη μεγάλη και επίμονη προσπάθεια που έκανε η διοικήτρια του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος Ιουλία Μαρκούλα. Η ιστορία έρχεται από το παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε πολύ χρόνο το... κράτος των Αθηνών για να λάβει τις αποφάσεις του. Χρειάστηκε και μεγάλη υπομονή και αντοχή από την διοικήτρια του Νοσοκομείου η οποία ήθελε να βάλει τέλος σε μία πληγή που αποτελούσε κοινό μυστικό.

Ο συγκεκριμένος γιατρός συνταγογραφούσε ακριβά φάρμακα εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων καιι μάλιστα κατ' εξακολούθηση. Επί σειρά ετών έγραφε ακριβά φάρμακα, όπως ερυθροποιητίνες, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά.
Το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, που είχε γίνει γνωστό το Μάιο του 2011 αποτελούσε καταπέλτη για τον συγκεκριμένο γιατρό και όπως σημειώνεται σε αυτό, οι πρακτικές που ακολούθησε, γεννούν υποψίες για υποκινούμενη από πρακτικές προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων.
Το πόρισμα είχε αποσταλεί στον τότε Υπουργό Υγείας, στην 6η ΥΠΕ, στο ΣΔΟΕ, την Εισαγγελία Θεσπρωτίας και τον Ιατρικό Σύλλογο. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια να λάβει τις αποφάσεις της. Κάλλιο αργά όμως...
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι η αργία έχει αναδρομική ισχύ καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού, ο χρόνος για την εφαρμογή της αρχίζει από το Νοέμβριο του 2012.
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση και για την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ιουλία Μαρκούλα η οποία παρά τις πιέσεις, τις μηνύσεις και την γενικότερη επιχείρηση απειλών που δέχθηκε, έφτασε την υπόθεση μέχρι τέλους
epiruspost

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to 2006 diapistothike to thema tis sintagogrfisis. arketoi arnithikan na to agixoun.

ti egine h katagelia gia ta trofima sto nosokomeio......ti epraxe h eisagelia mexri shmera.......