Θετική γνωμοδότηση απο το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου για το υδροηλεκτρικό φράγμα Καλαμά

Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στο ποταμό Καλαμά ισχύος 5,8 MW. Κατα την διαρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, επικράτησε ένταση με πολίτες εκπροσώπους φορέων και τους δημοτικούς συμβούλους που μειοψήφισαν, να αντιδρούν στην διαφαινόμενη ειλλημένη απόφαση της περιφέρειας για τη κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος.

Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν και η διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που προσπαθούσε να απαντήσει στον κατεγισμό ερωτήσεων και που ανεφερε πως το ποσό που αντιστοιχεί στους δήμους Σουλίου και Φιλιατών ως ανταποδοτικό όφελος να ορίζεται στις 40.000 ευρώ και πως μέσω διαβούλευσης θα αποφασιστούν και extra αντισταθμιστικά οφέλη.
Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία της ελλιπής μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την οποία (καταγγελία) απουσιάζουν σημαντικά σημεία που αφορούν την βιοσημότητα της πανίδας.
Την ίδια στιγμή και για το ίδιο θέμα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά ενώ την Τετάρτη το θέμα περνά στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας.

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/recentnews.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: