Δήλωση δημάρχου Ηγουμενίτσας για το σχέδιο "Αθηνά"

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου «Αθηνά» από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Εκφράζω την απογοήτευσή μου για το τελικό κείμενο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», όπως αυτό αναρτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, για τα όσα προβλέπει ως προς το μέλλον του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου. Η τελική πρόταση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δήλωνε θετικός κατ’ αρχήν για την παραμονή του Τμήματος Ιχθυοκομίας στην πόλη μας.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δε συμπίπτει με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από το Υπουργείο στη συνάντησή μας.Η απόφαση αυτή λειτουργεί σε βάρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, υποβαθμίζοντάς την, την ίδια ώρα που το Υπουργείο έχει επιλέξει διαφορετικό τρόπο μεταχείρισης για άλλες περιοχές της χώρας.
Η Ηγουμενίτσα, όπως έχω επισημάνει ουκ ολίγες φορές, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη παραμονή του Τμήματος Ιχθυοκομίας. Πιστοποίηση, προγράμματα σπουδών, διασύνδεση με την αγορά εργασίας κ.ά.
Επιπλέον, με τη δημιουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, παρά τις τρεις κατευθύνσεις που δημιουργούνται, χάνεται η μοναδικότητα του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών, που το καθιστούσε ιδιαίτερα ελκυστικό.
Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να ληφθούν υπόψιν τα πλεονεκτήματα του Νομού και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: