Ανοιχτές πληγές από τις πλημμύρες στη Βρυσέλλα

Στην περιοχή της Βρυσέλλας και κοντά στους αγρότες των παρακαλάμιων περιοχών, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος.
Ο Δήμαρχος βρέθηκε στο σημείο, κατά τη διάρκεια συνάντησης διαμαρτυρίας των αγροτών, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καλλιέργειές τους και τις καταστροφές που υπέστησαν, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών απ' όλους τους φορείς.


Ο κ. Κάτσινος μάλιστα, αν και ο Δήμος δεν είναι ο υπεύθυνος φορέας, υποσχέθηκε ότι θα προκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου.
Η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να αναζητηθεί στις εξής κατευθύνσεις:
Στην ορθή διαχείριση του Υδροηλεκτρικού έργου του Φράγματος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Ράγιο και αντίστοιχα στη διαχείριση των υδάτων στο Νομό Ιωαννίνων, οι βροχοπτώσεις στον οποίο «πλήττουν» τους αγρότες της Θεσπρωτίας εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του ποταμού Καλαμά.
Απαραίτητες θεωρούνται και οι παρεμβάσεις στα στενά του Καλαμά στο τοπικό διαμέρισμα Αγίου Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Τέλος, πρέπει να συνδράμει και η ΕΑΣ και η ΑΤΕ με οικονομική διευκόλυνση για την επανάληψη των καλλιεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: