Λιγότεροι οι υπάλληλοι που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα

Οι μισοί υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών (-45%) θα λάβουν τελικά εκλογικό επίδομα, ενώ δραστικές θα είναι οι μειώσεις των δικαιούχων και στα άλλα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με την εταιρεία Singular Logic για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Γιαννίτσης ανέφερε ότι η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές θα πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Εκ μέρους της Singular Logic, η διευθύνουσα σύμβουλος Μαρίκα Λάμπρου σημείωσε ότι η εταιρεία αναλαμβάνει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων για 26η φορά από το 1981. Περιέγραψε το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο θα λειτουργήσει σε δείγμα 5.000 εκλογικών τμημάτων, που αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου. Για την παρουσίαση των φετινών αποτελεσμάτων η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αναμένεται μεταξύ 9.00 και 9.30 το βράδυ.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Eθνους» για το εκλογικό επίδομα, ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απασχοληθούν πραγματικά στις εκλογές θα λάβουν την εκλογική αποζημίωση και τόνισε ότι μόνο τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος των προηγούμενων εκλογών.

Στο υπ. Εσωτερικών θα λάβουν επίδομα 3.420 υπάλληλοι έναντι 7.600 εργαζομένων το 2009. Αναφερόμενος στις απειλές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι εάν δεν αποδοθεί στους δημοτικούς υπάλληλους το εκλογικό επίδομα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ο κ. Γιαννίτσης έκανε λόγο για «μικροεκβιασμούς» και τόνισε ότι η εκλογική αποζημίωση προέρχεται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές δαπανών και φόρους, ενώ παράλληλα υπάρχουν και 1 εκατ. πολίτες άνεργοι.
«Πρέπει να έχουμε συνείδηση σε ποιο κλίμα λειτουργούμε. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα έχουμε προβλήματα από την απόδοση της εκλογικής αποζημίωσης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Οι εκλογικές δαπάνες το 2012 (εκλογική αποζημίωση και έξοδα εκλογών, όπως προμήθεια χαρτιού, εκτυπώσεις, κάλπες κ.λπ.) θα φτάσουν τα 60 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 25% σε σχέση με το 2009 (83 εκατ. ευρώ).
Η αποζημίωση της Singular Logic θα είναι 2,5 εκατ. ευρώ όταν το 2009 ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: