Χωρίς εισακτέους η Ιχθυοκομεία

Μπορεί οι πρόεδροι των ΤΕΙ να συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη και να έφυγαν ικανοποιημένοι από τη συζήτηση, το τμήμα Ιχθυοκομείας και Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου δε θα πάρει φέτος εισακτέους.
Το τμήμα, όπως και άλλα 24 τμήματα των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα είναι εκτός μηχανογραφικού επιλογής, αλλά οι πρόεδροι των ΤΕΙ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας ζήτησαν από τον κ. Μπαμπινιώτη να μπουν νέοι φοιτητές σε αυτά, ώστε να μην προκαλούνται λειτουργικά προβλήματα, λόγω και της αναντιστοιχίας του αριθμού των φοιτητών με τα ποσά δαπάνης ανά φοιτητή.


Φαίνεται πως τελικά η πίεση των προέδρων «έπιασε τόπο» και ότι 15 από τα 24 ΤΕΙ θα προσφερθούν φέτος ως επιλογή για τους νέους φοιτητές. Ανάμεσά τους όμως δεν θα είναι το ΤΕΙ Ιχθυοκομείας. Οι πρόεδροι ζήτησαν ακόμα την άμεση έγκριση των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων και την έκτακτη επιχορήγησή τους, λόγω μείωσης των αποθεματικών τους. Οι πρόεδροι μετά τη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, χαρακτηρίζοντάς τη «γόνιμη και ουσιαστική»

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/16697/2012-04-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: