Στο Δήμο παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Παραμυθιάς

Για 5 χρόνια ΔΩΡΕΑΝ παραχωρήθηκαν οι εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ Παραμυθιάς (Κέντρο Δήμητρα) στο Δήμο Σουλίου. Μετά από ενέργειες του Δήμου, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, υπέγραψε την σχετική απόφαση η οποία αναφέρει πως η δωρεάν παραχώρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων συνολικής έκτασης 800 τμ και του περιβάλλοντα χώρου, αφορά την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δήμου και ειδικότερα για την στέγαση του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης, του γραφείου της κτηνιατρικής υπηρεσίας, του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, του γραφείου κίνησης και άλλων υπηρεσιών.

Ο Δήμος αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα για την συντήρηση αλλά και όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και επιβαρύνουν το οικόπεδο. Επίσης η σχετική απόφαση αναφέρει πως θα ανακληθεί, σε περίπτωση αλλαγής του σκοπού παραχώρησης ή μη τήρησης των υποχρεώσεων του Δήμου.
Η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ είναι σημαντική εξέλιξη αφού αφενός αυξάνεται η διαχειριστική επάρκεια των υπηρεσιών, αφετέρου δημιουργείται ένα κέντρο ολικής εξυπηρέτησης της αγρόκτηνοτροφικής παραγωγικής τάξης.
http://www.paramythia-online.gr/paramythia/recentnews.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: