Πάνω από ένα εκατ. τα φέσια από το λιμάνι

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί πολλές επιχειρήσεις της Ηγουμενίτσας εξ αιτίας των τεράστιων οφειλών που έχει αφήσει στην τοπική αγορά η ανάδοχος κοινοπραξία της δεύτερης φάσης του λιμανιού.
Εκτιμάται ότι τα χρέη στους τοπικούς επιχειρηματίες και εργολάβους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ποσό αστρονομικό για μία αγορά όπως είναι αυτή της θεσπρωτικής πρωτεύουσας.

Οι οφειλές αυτές συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι δεν έχουν εξοφληθεί οι λογαριασμοί της από το ελληνικό δημόσιο. Στο σημείο αυτό όμως οι πληροφορίες διίστανται καθώς αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από την πολιτεία έχει αποδοθεί όμως η κοινοπραξία το κατηύθυνε σε άλλα έργα που κατασκευάζει στην χώρα.

Το πρόβλημα με τις οφειλές προς τις τοπικές επιχειρήσεις επισημαίνει και αναδεικνύει το Επιμελητήριο της Θεσπρωτίας με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επιχειρήσεις του νομού μας είναι μικρές, οικογενειακής μορφής με πολύ περιορισμένο πεδίο δραστηριότητας αλλά και την αρνητική οικονομική συγκυρία που πλήττει την Θεσπρωτία τουλάχιστον από πενταετίας, αντιλαμβάνεσθε ότι η οποιαδήποτε ζημία, πόσο μάλλον όταν αυτή υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ κατά επιχείρηση, ή έστω και τις 2 με 3.000 ευρώ στην κατώτερη οφειλή τους, αποτελεί καταστροφή που δεν μπορεί να αναπληρωθεί ή να διακανονισθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου
http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/12875-2012-04-29-16-42-53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: