Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων στη Βρυσέλλα της Π.Ε. Θεσπρωτίας


Την περιοχή της Βρυσέλλας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, οι καλλιέργειες της οποίας υπέστησαν ζημιές από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.


Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Πλιάκο, είχε συνάντηση με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Ελαίας – Φιλιατών κ. Αντώνη Ρούση και Ράγιου – Κεστρίνης κ. Νίκο Στεργίου, με στελέχη των δύο οργανισμών και αγρότες, από τους οποίους ενημερώθηκαν για το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες και για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν στο μέλλον παρόμοια προβλήματα.
Ως άμεση προτεραιότητα τέθηκε ο καθαρισμός των καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στην κοίτη του ποταμού, στη θέση «Νησάκι» της τοπικής κοινότητας Αγίου Βλασίου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ζητώντας την κατ΄ εξαίρεση έκδοση σχετικής άδειας από τη Διεύθυνση Δασών, σύμφωνα με το από 19 Απριλίου 2012 υποβληθέν αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, θα συνδράμει επίσης με μηχανήματα το έργο του ΤΟΕΒ Ελαίας – Φιλιατών για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων του κάμπου και ακόμη συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και των αντίστοιχων ΤΟΕΒ, ώστε να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για τη λειτουργία των θυροφραγμάτων κ.α. στις περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: