Μια μέρα που πρέπει να γίνει συνήθεια

Αυτή την Κυριακή, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, τα Γιάννενα κινητοποιούνται με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Όχι απλά για να τιμήσουν τη συγκεκριμένη μέρα συμβολικά, αλλά για να «διαμορφώσουν συνείδηση» όπως είπαν και οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Παντελής Κολόκας και Οδυσσέας Πότσης.
Ο πρώτος, έδωσε και μια ιδέα για το τι ακριβώς θα γίνει, τόσο την Κυριακή το πρωί, όσο και τη Δευτέρα το απόγευμα. Στις 10.30 το πρωί λοιπόν της Κυριακής, η Περιφέρεια δίνει ραντεβού με το Δήμο και όλους τους πολίτες στην κεντρική πλατεία. «Θα χωριστούμε σε ομάδες για να καθαρίσουμε το άλσος, το αλσύλλιο της Αμφιθέας, τη Λιμνοπούλα και το πάρκο του γηροκομείου» τόνισε ο κ Κολόκας.

Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός έχει προτείνει να ανακοινωθεί επίσημα το κάλεσμα για να πάρουν πρωτοβουλία από μόνοι τους οι πολίτες να καθαρίσουν τους χώρους κοντά στα σπίτια τους. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δημόσιος χώρος είναι για όλους μας, ότι πρέπει να νοιαζόμαστε γι αυτόν και να καταλάβουμε ότι είναι και προσωπική υπόθεση» τόνισε ο κ. Κολόκας. Επίσης, τη Δευτέρα σε συνεργασία με τη διεύθυνση εκπαίδευσης, θα γίνει καθαρισμός των αυλών των σχολείων και κατόπιν, επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ όπου θα φυτευτούν λουλούδια μαζί με τους μαθητές της. Ο κ. Πότσης από την πλευρά του είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουμε ηγεμονικό χαρακτήρα, απλά ως αυτοδιοικητικοί εταίροι συμμετέχουμε σε μια γιορτή, σε ένα ‘μπόλι’ προς την κοινωνία». Πρόσθεσε ότι έχει μεν συμβολικό χαρακτήρα η παρέμβαση, «αλλά όλα ξεκινάνε από μια γιορτή να δημιουργήσουμε κοινή συμπεριφορά. Δίνουμε αυτό το μήνυμα στην κοινωνία».

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/11858/2011-06-03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: