Η ΒΙΠΕ ζητάει φυσικό αέριο

Η Ένωση Βιομηχάνων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, ζητάει να τροφοδοτηθούν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ με φυσικό αέριο.
Την πρόταση κάνει επίσημα προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου η ένωση και ζητάει συγκεκριμένα τη σύνδεση της ΒΙΠΕ με τον ελληνοϊταλικό αγωγό. Δηλώνει ότι στηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα το έργο στην επικείμενη συνάντηση κορυφής της Ε.Ε. και ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Ηπείρου, ώστε να διασχίσει ο αγωγός την περιοχή.

«Θεωρούμε ότι το φυσικό αέριο είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις κύριες σήμερα πηγές ενέργειας. Παρέχει ασφάλεια στην εκμετάλλευση και έχει χαμηλό κόστος συγκριτικά με άλλες πηγές» τονίζει η ένωση και προσθέτει ότι η σύνδεση του αγωγού με τη ΒΙΠΕ θα συμβάλλει τόσο στη λειτουργία των βιομηχανιών με αποδοτικό και φιλικό στο περιβάλλον καύσιμο, αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Τέλος, επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις, στη δύσκολη περίοδο που διανύουν και θα ενισχύσει και το γεωπολιτικό ρόλο της Ηπείρου.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/11863/2011-06-03.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: