Η Ημερίδα για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», την οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ομιλητές, εκ μέρους του Υ.ΠΕ.Κ.Α ήταν ο κ. Δημήτρης Αθανασίου, μηχανικός-ειδικός συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κ. Μαρία Μπικέ, Σύμβουλος Διοίκησης Εθνικής Τράπεζας, η κ. Βασιλική Μασσαλά, Προϊσταμένη Εργασιών Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Δημήτρης Αναστασέλος, Δρ. Μηχανολόγος -Μηχανικός, Διδάσκων στο Διεθνές Παν/μιο Ελλάδας και ο κ. Κώστας Κυριαζής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός- Ενεργειακός Επιθεωρητής. Την ημερίδα προλόγισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ενεργειακής αναβάθμισης των παλαιών κτηρίων.
Οι ομιλητές παρουσίασαν θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση, μέσω του ΕΣΠΑ, ολοκληρωμένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων, των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς και η επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.
Στην ημερίδα συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΤΕΕ Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνολόγων-Μηχανικών, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Συλλόγου Μηχανικών Άρτας, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Γενικοί Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς και της Alpha Bank, συνεργαζόμενων τραπεζών με το εν λόγω πρόγραμμα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: