Στην κορυφή του προγράμματος «Διαύγεια» η Περιφέρεια Ηπείρου

Βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των Αιρετών Περιφερειών στις αναρτήσεις αποφάσεων και διοικητικών πράξεων στην ιστοσελίδα του προγράμματος - Ποια τα στατιστικά στοιχεία για Δήμους, νοσοκομεία και φορείς της Ηπείρου Δεύτερη μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας βρίσκεται η Αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τις αναρτήσεις αποφάσεων και διοικητικών πράξεων στη σχετική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναρτήσει 654 αποφάσεις και αριθμούς πράξεων, όταν πρώτη στα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία βρίσκεται η αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας με 882 αναρτήσεις, και τρίτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 617.


Σε ό,τι αφορά τους Δήμους όλης της χώρας, «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 457 αναρτήσεις, ακολουθεί ο Δήμος Χανίων με 186 τη στιγμή που ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αναρτήσει 146 αριθμούς πράξεων και αποφάσεις. Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν στο πρόγραμμα "Διαύγεια" όλες τις αποφάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν.

Οι μοναδικές αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που δεν θα αναρτώνται αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν Δήμοι στο Νομό Ιωαννίνων, αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα, που ενώ έχουν αναρτήσει αποφάσεις στον διαδικτυακό τόπο που διατηρούν, αυτές δεν εμφανίζονται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, μεταξύ των Καλλικρατικών Δήμων του Νομού Ιωαννίνων πρώτος σε αναρτήσεις μετά τον Δήμο Ιωαννιτών είναι ο Δήμος Ζίτσας με 24 και ακολουθούν ο Δήμος Δωδώνης με τέσσερις, ο Δήμος Κόνιτσας με τρεις και ο Δήμος Πωγωνίου με μία ανάρτηση. Καμία ανάρτηση δεν εμφανίζουν οι Δήμοι Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων. Για τους υπόλοιπους τρεις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου σημειώνουμε πως καμία ανάρτηση δεν εμφανίζει ο Δήμος Πρέβεζας, πέντε εμφανίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας και 72 ο Δήμος Αρταίων.

Εξίσου όμως ενδιαφέροντα είναι και τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν άλλους φορείς από την περιφέρεια Ηπείρου, όπως για παράδειγμα οι αναρτήσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΤΕΙ Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναδεικνύεται μεταξύ των τοπικών φορέων της Ηπείρου «πρωταθλητής» με 5.531 αναρτήσεις, ακολουθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με 3.290 και έπειτα το ΤΕΙ Ηπείρου με 1.287.

Πολλές αποφάσεις έχει αναρτήσει στο πρόγραμμα «Διαύγεια» το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (737), το Νοσοκομείο Χατζηκώστα (467), ενώ 474 αποφάσεις έχει αναρτήσει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια που περιλαμβάνει και την Ήπειρο, αλλά έχει έδρα την Πάτρα. Από εκεί και έπειτα στον τομέα της Υγείας γενικότερα βλέπουμε πως στο πρόγραμμα «Διαύγεια» το Κέντρο Υγείας Φιλιατών παρουσιάζει 563 αναρτήσεις, το Νοσοκομείο Άρτας 337, το Νοσοκομείο Πρέβεζας 326, το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος 119, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων 79 και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Φιλιατών 42. Μία μόνο ανάρτηση παρουσιάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, αλλά και το Κατάστημα Κράτησης της πόλης, ενώ 41 αναρτήσεις εμφανίζονται για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων έχει 59 αναρτήσεις, το ΕΑΝΚΙ 85, το Πανηπειρωτικό Στάδιο 32, ενώ 28 αποφάσεις υπάρχουν στο «Διαύγεια» για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Τέλος, 165 αποφάσεις, ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο νούμερο, παρουσιάζει ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, 20 αναρτήσεις ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, και μία ανάρτηση ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας. Όλες οι παραπάνω αναρτήσεις εμφανίζονται μέχρι και τις 30 Μαρτίου, και φυσικά είναι στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα, αλλά και των πολιτών που πιθανώς επιθυμούν να δουν τις προσπάθειες φορέων του Δημοσίου να δίνουν στη δημοσιότητα όλες τις δαπάνες τους και όλες τις αποφάσεις που προβλέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: