Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις για τον τουρισμό στην Ήπειρο


Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με τελευταία την σύσκεψη στην Πρέβεζα στις 14 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη και αρμόδιου για τον την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κου Στράτου Ιωάννου.

Μήνυμα αμέριστης υποστήριξης απέστειλε ο Περιφερειάρχης κος Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης για την Ήπειρο και δήλωσε ότι συνδυαζόμενη με την αξιοποίηση των άλλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό ελπιδοφόρο μοχλό ανάπτυξης της Ηπείρου. Αποσκοπώντας στη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, συγκεντρώθηκαν στην Πρέβεζα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, παράγοντες και επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Για πρώτη φορά επιχειρείται και μάλιστα σε επίπεδο Ηπείρου η χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα αντιμετωπίζει την το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου ενιαία, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις δράσεις, ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη της κάθε μιας από τις Περιφερειακές ενότητες. Τόσο η σύσκεψη της Πρέβεζας όσο και οι προηγούμενες συσκέψεις απέβησαν ιδιαιτέρως γόνιμες καθώς η ενδελεχής καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων από όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες θα αποτελέσει την πρώτη ύλη, πάνω στην οποία θα βασιστεί το στρατηγικό σχέδιο για την ενιαία τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Ο κος Στράτος Ιωάννου υποστήριξε ότι ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει να βασίζεται στον πλούτο της εμπειρίας όλων των παραγόντων και να αναπτυχθεί ως προϊόν «συγκατασκευής». Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν, προτάσεις και εμπειρίες τόσο για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και των Περιφερειακών ενοτήτων, αλλά και προτάσεις για την βραχυπρόθεσμη και άμεση αξιοποίηση για την ερχόμενη τουριστική σαιζόν, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για καθυστέρηση. Οι εκπρόσωποι των φορέων και επαγγελματίες δήλωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία να συγκληθούν έγκαιρα οι συσκέψεις και από την πρόθεση που υπάρχει για να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους. Μέσα από τη διαδικασία των συσκέψεων, όχι μόνο δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις, αλλά να υπάρξει σύνθεση των προτάσεων, που συνδυαζόμενη με την ευαισθητοποίηση στον τομέα του τουρισμού, παράγει ελπιδοφόρα μηνύματα για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.
Ο κος Στράτος Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που σχεδιάζεται: "Η τουριστική ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητά μας. Η τουριστική ανάπτυξη σε έναν τόπο τόσο προικισμένο από τη φύση, όπως είναι η Ήπειρος, μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα που θα αιμοδοτήσει την συνολική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Διότι τα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης για την Ήπειρο είναι μεγάλα και οι ευκαιρίες αξιοποίησης πολλές, με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: