Ψήφισμα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» από το Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας για τις παράλογες προϋποθέσεις που θέτει προκειμένου να συνεχιστούν τα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι και Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας.
Με αυτή τη ρύθμιση ο δικαιούχος του προγράμματος θα πρέπει να έχει άνεργο ή «εν δυνάμει άνεργο» στο σπίτι του, με αποτέλεσμα οι εννέα (9) δομές αποτελούμενες από 3 ειδικότητες η κάθε δομή, να απειλούνται με λουκέτο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο.
Το Υπουργείο λοιπόν προχώρησε σε αυτές τις ρυθμίσεις χωρίς να μελετήσει καθόλου το γεωγραφικό χάρτη της χώρας μας καθαρά τεχνοκρατικά, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του την περιφέρεια.
Ολόκληρη η Θεσπρωτία και ιδιαίτερα ο Δήμος Φιλιατών, εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί σαν μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Υπουργείο λοιπόν έκανε την μελέτη από το γραφείο, έχοντας υπ’ όψιν τους, την Καλλιθέα και την Κυψέλη που θεωρούνται οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς να σκεφτούν ποτέ ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε ένα ετοιμόρροπο δωμάτιο 40 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Δήμου μας.
Οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι μιας και που η πολιτεία έστειλε τα παιδιά τους μετανάστες, είναι υποχρεωμένοι να ζουν με την σύνταξη των €340,00 που οι εκπρόσωποί μας θεωρούν ικανοποιητική για να ζήσουν.
Από τον Δήμο μας, βάση αυστηρής επιλογής από το ΕΣΠΑ, εξυπηρετούνται αποδεδειγμένα 450 ηλικιωμένοι που τώρα μένουν εκτός, μετά από δική σας απόφαση.
Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο να αναθεωρήσει τον τρόπο επιλογής των εξυπηρετούμενων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Νίκος Γ. Τάσιος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

23-03-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: