Ψήφισμα «Πανηπειρωτικής» για Λιβύη και φυσικό αέριο

Σήμερα στις 20 Μαρτίου 2011 η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

1. Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λιβύη, καθώς και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στην επαίσχυντη αυτή πράξη και πρακτική, που κύριο στόχο έχουν την καταλήστευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας αυτής για λογαριασμό των ισχυρών της γης και σε καμιά περίπτωση την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

2. Πιστεύουμε ότι ο Λιβυκός λαός μπορεί από μόνος του να αντιμετωπίσει και να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους «σωτήρες». Ωστόσο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρακτική εξόντωσης των αντιφρονούντων από τον κυβερνήτη Καντάφι την οποία και καταδικάζουμε.

3. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση στην Λιβύη, την απαγόρευση χρήσης και λειτουργίας των βάσεων στο Ακτιο Πρέβεζας, στη Σούδα της Κρήτης και όπου αλλού, καθώς και την χρήση του εναέριου, θαλάσσιου και χερσαίου χώρου της πατρίδας μας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την επίτευξη των άθλιων στόχων τους.

Η χώρα μας έχει οξυμμένα προβλήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί για να τα αντιμετωπίσει και δεν έχει κανέναν λόγω να συμμετέχει σε τέτοιους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και πράξεις, εις βάρος άλλων κρατών και μάλιστα γειτονικών μας.



Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για τη διέλευση φυσικού αερίου στην Πέρδικα.


Η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ στην συνεδρίαση της , στις 20-03-2011, αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, για τη διέλευση του φυσικού αερίου στην Πέρδικα.

''Η απόφαση της ΔΕΠΑ για την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου και δημιουργία εργοστασίου συμπίεσης στην Πέρδικα Θεσπρωτίας έχει δημιουργήσει αναστάτωση και κοινωνική ανατάραξη στους κατοίκους των περιοχών Πέρδικας , Συβότων και Πάργας γιατί θεωρούν όχι αδικαιολόγητα , πως αν πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός της ΔΕΠΑ ,αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη τουριστική υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής που είναι τουριστικά συνεχώς αναπτυσσόμενη.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ,δεκαετίες τώρα αγωνίζεται για τη διέλευση του αγωγού από την Ήπειρο,γιατί θεωρεί ότι είναι μία από τις βασικές υποδομές ανάπτυξής της , υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση και τον απαράβατο όρο, αφ΄ ενός μεν της μη όχλησης του περιβάλλοντος σε ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές, αφ΄ ετέρου δε , τη διανομή και χρήση του αερίου στην Ήπειρο.
Η γενική συνέλευση συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και απαιτεί από την πολιτεία την άμεση αναθεώρηση του τόπου και του τρόπου διέλευσης του αγωγού ως και την εξεύρεση λύσεων που θα πληρούν τις δύο παραπάνω αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις της Π.Σ.Ε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: