Λειτουργία του λαογραφικού μουσείου Ηγουμενίτσας

Τη λειτουργία του λαογραφικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ζητούν με έγγραφό τους προς το Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και οι ξενοδόχοι της πόλης, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:
"Όπως γνωρίζετε στις 16/10/10 έγιναν τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου Ηγουμενίτσας , δωρεά του Δημήτριου και της Βικτωρίας Μήτση . Πρόκειται για μια αξιόλογη λαογραφική συλλογή ,έργο μιας ολόκληρης ζωής του πατριώτη μας Δ. Μήτση .
Η συλλογή έχει σειρά βραβεύσεων και είναι εξειδικευμένη και για τυφλούς .Είναι μια σημαντική υποδομή για τον τουρισμό και τον πολιτισμό που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας .Παρόλα αυτά το μοναδικό αυτό στολίδι μένει αναξιοποίητο και στην ουσία κλειστό :1) λόγω αναρμοδιότητας των αρμοδίων , 2) λόγω έλλειψης προσωπικού , 3) λόγω έλλειψη πυροασφάλισης .
Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να δώσουν λύση και σύντομα να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση με πλήρη ωράριο . Ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν να το εντάξουν στο πλάνο τους όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις για να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των πελατών τους .Επίσης θα πρέπει και όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ΤΕΙ να προγραμματίσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο Ηγουμενίτσας .
Να διαθέσουν τον απαραίτητο χρόνο για να τους εξηγηθεί η χρησιμότητα όλων των αντικείμενων , για να μάθουν πως λειτουργούσε η τοπική οικονομία τους 2 προηγούμενους αιώνες .
Για την στήριξη και την ομαλή λειτουργία του θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο όμιλος φίλων του λαογραφικού μουσείου που με πολύ σοφία και με ένα πρωτοπόρο καταστατικό έχει ιδρύσει ο δωρητής του κ. Δημήτρης Μήτσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ .
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΙΤΟΥΛΗ ΒΕΝΕΝΤΕΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΠΛ.ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

http://www.vdella.com/politismos/1755-2011-03-14-19-51-44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: