Κάρολος Παπούλιας: Με οδηγό τις αρετές του ’21 στη μάχη του σήμερα

Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν το 1821 για να πετύχουμε τους στόχους μας στη μάχη που δίνουμε σήμερα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε για μία ακόμα φορά την πίστη του πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
«Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού απόλυτου στους αγωνιστές και τους νεκρούς εκείνου του Αγώνα.
Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε. Την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: