Σφοδρή αντίδραση στις καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό

Την οργισμένη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και πρώην δημάρχου Ηγουμενίτσας Θωμά Πιτούλη (φωτο)προκαλούν οι αναφορές που έκανε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κώστας Δημητρίου περί φωτογραφικών διατάξεων στα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δημητρίου στα τεύχη δημοπράτησης υπήρχαν «φωτογραφικές» διατάξεις για να δοθεί το έργο σε συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας έλειπε μόνο το ονοματεπώνυμο!
Η αντίδραση του κ. Πιτούλη ήταν άμεση και οργισμένη. Ο τέως δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης απευθύνεται εγγράφως, σύμφωνα με πληροφορίες στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, ζητά όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Ο κ. Πιτούλης ξεκαθαρίζει ότι τα τεύχη δημοπράτησης συντάχθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες και εγκρίθηκαν από την δημαρχιακή επιτροπή.
Χαρακτηρίζει αόριστες συκοφαντίες και ψεύδη τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου, που θίγουν την αξιοπρέπειά του και τον καλεί να δώσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το φωτογραφικό του διαγωνισμού.
Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην δικαιοσύνη στην περίπτωση που οι καταγγελίες δεν τεκμηριωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: