Ούτε η Περιφέρεια βρήκε Συμπαραστάτη

Μετά τους Δήμους που το επιχείρησαν και απέτυχαν, ούτε η Περιφέρεια Ηπείρου κατάφερε να πάρει απόφαση για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κανένας από τους δέκα συνολικά υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης.

Οι ενδιαφερόμενοι ήταν ο πρώην δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμμανουηλίδης, η πρώην αντινομάρχης και δικηγόρος Μαρία Νάκα, η δικηγόρος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος (με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου) Καλλιόπη Νταφοπούλου, η δικηγόρος Βασιλική Μπαλτογιάννη, ο δικηγόρος Απόστολος Οικονόμου, ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος» Αθανάσιος Πατσιούρας, ο πρώην αντιδήμαρχος Μολοσσών Δημήτρης Ντούγιας, ο δημοτικός υπάλληλος Αθανάσιος Παππάς, ο πρώην επόπτης υγείας Γιάννης Κορδάς και ο δικηγόρος Φώτης Πανταζής.

Το αποτέλεσμα τη πρώτης ψηφοφορίας δεν κατέληξε στο απαιτούμενο αριθμό των 34 ψήφων, αφού οι ψήφοι μοιράστηκαν ως εξής:
Η Βασιλική Μπαλτογιάννη έλαβε 17 ψήφους, ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, η Μαρία Νάκα και ο Φώτης Πανταζής από 3, μία ψήφο πήραν οι Απόστολος Οικονόμου, Δημήτρης Ντούγιας, Αθανάσιος Παππάς και Γιάννης Κορδάς, ενώ δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε μία ψήφο η Καλλιόπη Νταφοπούλου και ο Αθανάσιος Πατσιούρας, ενώ υπήρξαν και 15 λευκά ψηφοδέλτια.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του αποφάσισε την σύσταση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Οι αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς την ψήφο των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/7782-2011-03-01-00-37-14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: