Παρέμβαση Αντώνη Μπέζα για τυχόν παράνομες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

''Να ζητήσει στοιχεία η Ν.Δ''
Να ζητήσει η Νέα Προσθήκη  εικόναςΔημοκρατία επισήμως όλα τα στοιχεία για τυχόν παράνομες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες της Θεσπρωτίας την περίοδο της διακυβέρνησής της, δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης με αφορμή την επίσκεψη στο νομό του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.


Όπως είναι γνωστό από δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας είχε δηλώσει πρόσφατα, αφήνοντας αιχμές για παρατυπίες, ότι σε νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων και η Θεσπρωτία, είχαν δοθεί από τον ΕΛΓΑ την περίοδο 2004-2009 υπερβολικά μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

«Την πενταετία 2004-2009 δόθηκαν για αποζημιώσεις του φυτικού τομέα στους αγρότες της Θεσπρωτίας 13 εκατ. ευρώ, ποσό πενταπλάσιο από τις αντίστοιχες αποζημιώσεις την πενταετία 1999-2003 που ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολιτικής μας στον αγροτικό τομέα, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να το μετατρέψει σε μειονέκτημα για να καλύψει την πλήρη απαξίωση του ΕΛΓΑ, την κατάρρευση του συστήματος αγροτικής ασφάλισης με τον νέο νόμο που ψήφισε το 2010 και την εγκατάλειψη της καταβολής των αποζημιώσεων, που εμείς είχαμε καθιερώσει, εντός τριμήνου από το πέρας της συγκομιδής», τόνισε ο κ. Μπέζας.

«Η αξιοπιστία μιας παράταξης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από κάποια ονόματα ενώ εχθρός της κοινωνίας στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα είναι ο λαϊκισμός, η δημαγωγία αλλά και η ατιμωρησία. Για τους λόγους αυτούς, η Νέα Δημοκρατία πρέπει με επίσημο τρόπο να ζητήσει από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δημοσιοποιηθούν, όσον αφορά τουλάχιστον στη Θεσπρωτία, τα ονόματα των αγροτών που παρανόμως έλαβαν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, το πόρισμα της έρευνας που έχει διενεργηθεί, καθώς και τους υπαλλήλους και τα πολιτικά πρόσωπα που προκύπτει ότι εμπλέκονται. Όχι αόριστα «αγρότης στη Θεσπρωτία πήρε υπερβολικές αποζημιώσεις», αλλά ποιος αγρότης και πώς τις πήρε…

Αν πράγματι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, η Νέα Δημοκρατία θα έχει αποδείξει ότι έχει κάνει τη ρήξη με το κακό της παρελθόν και ότι μπορεί να διεκδικεί και πάλι με αξιοπρέπεια την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αν δεν έχει συμβεί, τότε οι συκοφαντίες περί γαλάζιων λαμόγιων θα αποκαλυφθούν και θα καταπέσουν στα πρόσωπα αυτών που τις εκστόμισαν», επεσήμανε ο πρώην υφυπουργός.
http://www.vdella.com/politiki/2782--q-q.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: