Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (Εν.Ε.Λ.)

Εκδήλωση έναρξης της νέας λογοτεχνικής περιόδου
Με Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος και λογοτέχνης π. Σπυρίδων Λόντος έγινε η έναρξη της νέας λογοτεχνικής περιόδου 2011-2012 της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Εν.Ε.Λ.).Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα
της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα, σε αίθουσα αδελφού σωματείου το οποίο σημειώνουμε αποσπάστηκε κατά την ίδρυσή του από το μητρικό αρχαιότερο σωματείο της χώρας που είναι η Εν.Ε.Λ. και του οποίου το 1930 τα ιδρυτικά μέλη ήσαν οι γίγαντες του πνεύματος Κ. Παλαμάς, Π. Νιρβάνας, Ν. Καζαντζάκης, Κ, Βάρναλης κ.α.
Αμέσως μετά ο Ηπειρώτης, από το Πέτα της Άρτας, πρόεδρος της Εν.Ε.Λ. Λευτέρης Τζόκας καλωσόρισε τους λογοτέχνες μέλη της Ένωσης και τους ευχήθηκε κάθε πνευματική λογοτεχνική δημιουργία κατά την νέα περίοδο.

Κατόπιν απένειμε αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα στον ποιητή Δημήτρη Τριάντο για την γενναιόδωρη οικονομική προσφορά του προς την Ένωση. Σημειώνουμε πως και ο Δημ. Τριάντος είναι Ηπειρώτης, από την Πλατανούσα Ιωαννίνων με μεγάλη πολιτιστική και οικονομική προσφορά στη γενέτειρά του. Ο τιμώμενος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο είπε πως «ότι μπορούμε να προσφέρουμε, να το κάνουμε πράξη και όχι να μένουμε στα λόγια».
Ο λόγος δόθηκε στον συγγραφέα υποστράτηγο ε.α. Γ. Αναγνωστόπουλο
ο οποίος μίλησε για το «νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη πολιτικοστρατιωτική κατάσταση και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την εποχή, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που είχε για τους συμμάχους και την έκβαση του πολέμου η πρώτη ήττα του Άξονα που ήταν η νίκη των Ελλήνων στο Αλβανικό Μέτωπο. Μετά ο Δημ. Τσουκνίδας μίλησε για το λογοτεχνικό έργο της Λούλας Παπαζώη, η οποία διαμένει στην Αυστραλία. Τέλος η Ηπειρώτισσα συγγραφέας και φιλόλογος Αγγελική Ζολώτα μίλησε για την ζωή της ως εκπαιδευτικού, εστιάζοντας στο συγγραφικό έργο της. Η διάλεξή της έγινε ως εάν ήταν σε…αίθουσα διδασκαλίας με μαθητές τους λογοτέχνες, οι οποίοι σημειώνουμε αποδέχτηκαν «εκόντες άκοντες» την «διδασκαλική μέθοδο» της χαρίεσσας ομιλήτριας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προεδρεία και μέλη από άλλα λογοτεχνικά σωματεία και μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ηπειρώτης, Αυγερινός Ανδρέου.
Οι Ηπειρώτες λογοτέχνες…επισκίασαν την εκδήλωση!


Του Βασίλη Κων/ντή Σχίζα
Εκδότη – Δημοσιογράφου
Αρκά, ένθερμου φίλου της Ηπείρου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας (δεξιά) απένειμε αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα στον Δημήτρη Τριάντο για την γενναιόδωρη οικονομική προσφορά του προς την Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: