Ανύπαρκτες οι διαχειριστικές μελέτες στα δάση

Το θέμα της ανυπαρξίας διαχειριστικών μελετών στα δάση της Ηπείρου επανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Γ. Ντασταμάνης, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση αυτή και στους φορείς του δημοσίου και των δήμων, κυρίως όμως στις δασικές υπηρεσίες.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια του πρώτου θεματικού εργαστηρίου για το έργο Woode 3 ο κ. Ντασταμάνης επισήμανε την αδήριτη αναγκαιότητα για τη συνεργασία των δασικών υπηρεσιών με τους δασικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να συνταχθούν οι διαχειριστικές μελέτες των δασών της Ηπείρου.


«Δε γίνεται να έχουν λήξει οι μελέτες αυτές εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια και να μην υπάρχουν διαχειριστικά σχέδια για τα δημόσια και δημοτικά δάση. Φτάσαμε στο Σεπτέμβριο τη φετινή χρονιά για να καθαρίσουμε τους δασόδρομους, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από την άνοιξη.
Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε δασικές πυρκαγιές μεγάλου μεγέθους, γιατί δε θα μπορούσαμε να τις αντιμετωπίσουμε. Επιτέλους, θα πρέπει να συνεργαστούν και οι δασικές υπηρεσίες. Έχουν κλείσει τα δασονομεία που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια στην περιφέρεια και ειδικά στο δασαρχείο Ιωαννίνων υπάρχουν τόσοι δασολόγοι στα γραφεία, χωρίς να κάνουν τις μελέτες. Αντιθέτως, υποστηρίζουν ότί θα δώσουν τις μελέτες σε ιδιώτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντασταμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: