Τα διεθνή ΜΜΕ για το θάνατο του 53χρονου συνδικαλιστή

Στα πρώτα θέματα πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ενώ τα περισσότερα απ' αυτά αναφέρονται και στον θάνατο του 53χρονου συνδικαλιστή από καρδιακή ανακοπή.
«Αιματηρές ταραχές στην Αθήνα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα», αναφέρει το BBC στην κεντρική του ιστοσελίδα, προσθέτοντας πως «διίστανται ωστόσο οι απόψεις για την αιτία θανάτου του μεσήλικα συνδικαλιστή, αφού δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο αν αυτός προήλθε από χτύπημα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ή φυσικά αιτία».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, «ο διαδηλωτής υπέκυψε λόγω καρδιακής προσβολής και δεν πέθανε από χτυπήματα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων». «Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή οι βουλευτές συζητούσαν το νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει περικοπές αποδοχών και αύξηση της φορολογίας, ενώ βάζει στο δρόμο προς την απόλυση πολλούς δημοσίους υπαλλήλους», καταλήγει το Ρόιτερς.
«Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών, αναρχικών και αστυνομικών σημειώθηκαν την Πέμπτη», μεταδίδει το CNN, προσθέτοντας πως «μια τεραστία μαζική διαδήλωση που αρχικά, νωρίς το πρωί, φαινόταν ειρηνική, κατέληξε σε ακόμη μια αιματηρή σύγκρουση με θύμα της έναν 53χρονο συνδικαλιστή»


Δεν υπάρχουν σχόλια: