Αντώνης Μπέζας: Οι σεναριολόγοι ζουν σε άλλο πολιτικό χρόνο

Απαντήσεις σε διάφορα παραπολιτικά ζητήματα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, μετά την πρώτη του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM, στα Ιωάννινα και τη δήλωσή του σχετικά με την υποψηφιότητα στο Νομό Θεσπρωτίας κατά τις επόμενες εκλογές δίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε φαιδρότητες όλα όσα ακούστηκαν περί δυσαρέσκειάς του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τα χαρακτήρισε παραπολιτικά παιχνίδια, παρωχημένων εποχών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε στον ΗΧΩ FM και στην εκπομπή η Ώρα της Ηπείρου, είναι οι ακόλουθες:

«Πρόκειται για φαιδρότητες!!! Αυτά τα παραπολιτικά παιχνίδια είναι εντελώς αστεία. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Δεν εξέφρασα καμιά δυσαρέσκεια προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να το κάνω. Δήλωσα απλά μάχιμος και πολιτικά παρών στη Θεσπρωτία και άφησα τα υπόλοιπα να ανακοινωθούν στην ώρα τους, από αυτούς που πρέπει να τα ανακοινώσουν με βάση το καταστατικό του κόμματος...

Κανείς δεν μπορεί, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, να αυτοχρίζεται υποψήφιος. Δεν μας χρειάζονται οι περιφερόμενοι πολιτευτές. Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο καταστατικό του κόμματος. Όλα τα άλλα είναι παραπολιτική και όχι πολιτική...

Εάν κάποιοι θέλουν να παραπληροφορούν και να παραποιούν την αλήθεια με τόση ευκολία για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες ή από προσωπική εμπάθεια, «έτσι είναι αν έτσι νομίζουν», αλλά αυτά δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία και πολύ περισσότερο δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες ».

«Οι άνθρωποι που διακινούν τέτοια σενάρια ζουν σε άλλο πολιτικό χρόνο. Αυτού του είδους τα εσωτερικά μαχαιρώματα, είναι πράγματα που γίνονταν σε περασμένες δεκαετίες. Βεβαίως και έχει σημασία η ποιότητα των ανθρώπων που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια ενός κόμματος που θέλει να αναλάβει την εξουσία. Αυτά όμως είναι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και όταν έλθει η ώρα τα κόμματα θα αξιολογηθούν από τους πολίτες για τις επιλογές τους.

Τώρα όμως είναι άλλες οι προτεραιότητες. Σήμερα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, σήμερα που η αγωνία για το μέλλον και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, που η κατάσταση είναι κρίσιμη γιατί η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη, είναι τώρα η ώρα για εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα; Επαναλαμβάνω , ζουν σε άλλη εποχή και εφαρμόζουν πρακτικές που έχουν ξεπερασθεί από τις εξελίξεις».

«Ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στο εσωτερικό της. Θα έλεγα ότι δεν είναι καν ούτε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλος είναι η κρίση. Αντίπαλος είναι η απελπισία του κόσμου στους δρόμους. Η απελπισία αυτού που βρέθηκε άνεργος, αυτού που βρέθηκε υπερχρεωμένος. Εγώ και πολλοί άλλοι, αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουμε ως πολιτικό σύστημα γενικότερα, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Αν παρεμβαίνω, δεν το κάνω για να «εξοικονομήσω» μια θέση σε ψηφοδέλτιο. Αυτά είναι πολύ «φθηνά» πράγματα σήμερα. Το κάνω για τη Θεσπρωτία, για την Ήπειρο, για το καθήκον που έχουμε όλοι μας απέναντι στην πατρίδα ».
http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/9857-2011-10-20-20-10-58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: