Δήλωση του Δημάρχου Φιλιατών

Για την Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία της Μονάδας Ασφαλτικών στο Δήμο Φιλιατών
Πληροφορήθηκα έκπληκτος την απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λειτουργία της Μονάδας Ασφαλτικών στο Δήμο Φιλιατών και συγκεκριμένα στη Λωρίδα Σαγιάδα.
Έκπληκτος αφού προς κάθε κατεύθυνση και προσωπικά προς την ίδια την Γ.Γ. , κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Δημαρχείο Φιλιατών, έχουμε καταστήσει σαφές ,πως η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα έχοντας κατά το παρελθόν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις φορέων και αυτοδιοίκησης.
Υπογραμμίζω την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημιουργία αποθηκών πετρελαίου-μαζούτ για τις 20 και πλέον μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών του Δήμου μας, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας. Ο προβληματισμός μας, έχει να κάνει και με το χρόνο έγκρισης της μελέτης που θα τον χαρακτήριζα τουλάχιστον «ύποπτο» αφού αυτή έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού των υδατοκαλλιεργειών .
Τέλος εκτιμώ πως οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία , δεν θα δεχτούν μία τόσο οχλούσα μονάδα και πως η απόφαση της κ. Γεωργακοπούλου θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή.
Καλούμε λοιπόν τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ να ελέγξει την όλη διαδικασία για την ουσία και τη νομιμότητά της.
Ο Δήμαρχος Φιλιατών
Μηνάς Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: