Δημιουργία Δικτύου Αρχαιολογικών Χώρων

Το διήμερο 30-31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Bari, με τη συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, η πρώτη συνάντηση εργασίας του έργου “ System of the Archaeological Sites of the Adriatic Sea ” (Archeo.S), το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Χωρικής Συνεργασίας “Adriatic IPA 2007-2013”.
Το έργο, στο οποίο συμμετέχουν 6 φορείς από 4 χώρες της Αδριατικής, έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των €2,99 εκατομμυρίων και θα υλοποιηθεί σε ένα διάστημα2 ετών.


Ο Δ. Ηγουμενίτσας συμμετέχει στο έργο με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 340.000€, ο οποίος χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, το έργο έχει σα στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου με τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία από τις συμμετέχουσες περιοχές. Φιλοδοξία είναι μέσα από τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων αφενός μεν να μεγιστοποιηθεί η προβολή των συγκεκριμένων μνημείων και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.
Παράλληλα στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η διοργάνωση δύο εργαστηρίων (ενός θεατρικού και ενός μουσικού), στα οποία νέοι της περιοχής –με την καθοδήγηση καταξιωμένων διδασκάλων & καλλιτεχνών– θα δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παραστάσεις (μουσικές και θεατρικές), οι οποίες θα παρουσιαστούν σε διεθνείς εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν και στις τέσσερις χώρες το καλοκαίρι του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: