Προτάσεις για πυροπροστασία παρέδωσε στον Υπ. Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης

Τις απόψεις και τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για τα ζητήματα που αφορούν την πυροπροστασία, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στα Γιάννινα, υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή. Παράλληλα του επέδωσε και σχετικό υπόμνημα. Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ζήτησε τη μόνιμη παρουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Ήπειρο και ειδικότερα ελικοπτέρου τύπου, ΕRICKSON κατά την περίοδο αιχμής.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα ουσιαστικά αποτελέσματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια από την παρουσία και τις επεμβάσεις του, προσθέτοντας ότι: «Μετά από αρκετά χρόνια, πέρυσι δεν επιλέχτηκε η Ήπειρος ως έδρα ελικοπτέρου του συγκεκριμένου τύπου. Το θετικό ήταν ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν «σύμμαχός» μας και δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα. Φέτος οι καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει την χαμηλή βλάστηση και η επικινδυνότητα είναι αυξημένη, τόσο για εκδήλωση πυρκαγιών εντός της Ηπείρου, όσο και για εισαγόμενες από τη γειτονική Αλβανία, η οποία εξακολουθεί να υστερεί στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής». Ο Περιφερειάρχης πρότεινε επίσης να υπάρξει διακρατική συνεργασία με την Αλβανία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις περιοχές των συνόρων.
Ακόμη υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη στον οργανωτικό τομέα για την πυροπροστασία, επισημαίνοντας ωστόσο τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και την υστέρηση που παρατηρείται στη χρηματοδότηση των Δήμων και των Δασαρχείων για τον καθαρισμό των χώρων ευθύνης τους.
Τέλος ζήτησε να αντιμετωπιστούν και τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής και την ικανοποίηση των άμεσων οικονομικών αιτημάτων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σε επιμέρους θέματα τοποθετήθηκαν οι αντιπεριφερεάρχες Π.Ε. Άρτας Β. Ψαθάς και Θεσπρωτίας κ. Θ.Πιτούλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: