Πέρδικα: Και πάλι κάτοικοι εναντίον κλιμακίου της ΔΕΠΑ

Κλιμάκιο της ΔΕΠΑ, αποτελούμνο από μηχανικούς, τοπογράφους και γεωλόγους, με επικεφαλή τον Αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων κ. Αντώνη Νάτσικα επισκέφθηκε την Θεσπρωτία και σήμερα, σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι τεχνικές δυνατότητες, σύμφωνα με τα όσα πρόσφατα συζητήθηκαν στη Βουλή για αλλαγή της χωροθέτησης του συμπιεστή στη θέση "Φλωροβούνι", βελτίωση της χάραξης του αγωγού μέχρι τη θέση προσαιγιάλωσης και βελτίωση της θέσης προσαιγιάλωσης στη θέση "Ομπρέλα 2".

Και η επίσκεψη αυτή απέβη άκαρπη, αφού όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του κλιμακίου, ολιγομελής ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κλιμακίου, "ξεκαθαρίζοντας" ότι η παρουσία της ΔΕΠΑ δεν είναι ανεκτή στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Πέρδικας ενάντια στον αγωγό και "προειδοποιώντας" ότι σε επόμενη επίσκεψη κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια των μελών του κλιμακίου, ενώ ο επικεφαλής του κλιμακίου κ. Α. Νάτσικας χαρακτηρίστηκε "persona non gratta"...
Το κλιμάκιο αποχώρησε και λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας:
Πέρδικα 2/3/2011
Πολίτες της Πέρδικας και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας εξεδίωξαν από την περιοχή κλιμάκιο της ΔΕΠΑ με επικεφαλή τον αναπληρωτή διευθυντή Α. Νάτσικα, που σε ημέρα έντονων καιρικών φαινομένων κρυφίως και ύπουλα επεσκέφθησαν την περιοχή της Πέρδικας, αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις του τοπικού συμβούλιου των συνελεύσεων και του Δημοψηφίσματος. Η ΔΕΠΑ πρέπει να το πάρει απόφαση η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η περιοχή σε βιομηχανική υποθηκεύοντας το μέλλον των κατοίκων και την τουριστική οικονομία της περιοχής. Με ψέματα δεν πρόκειται να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των κατοίκων. Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γεγονότα Κερατέας και οξύτερης έντασης. Σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν Θύελλες. Ο Αγώνας Συνεχίζεται!

Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας
http://www.vdella.com/2011-01-29-09-21-07/1694-2011-03-02-17-04-51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: