Κλείνουν τα καστήματα του ΟΤΕ σε Μέτσοβο-Κόνιτσα

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων από τους υπαλλήλους του ΟΤΕ, που αντιδρούν στην πρόσφατη απόλυση 120 εργαζομένων από την Cosmote.
Η χθεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Οργανισμού είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, μετά μάλιστα και την άκαρπη τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων.

Το 75% άγγιξε η συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΤΕ στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ τα καταστήματα των Ιωαννίνων, της Κόνιτσας και της Ηγουμενίτσας παρέμειναν κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων του ΟΤΕ Θεοδόση Γκλέζο, πάγια αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση ανάκληση των 120 απολύσεων, η διατήρηση του ωραρίου των εργαζομένων στον ΟΤΕ και η ανάπτυξη του Οργανισμού με την παράλληλη αύξηση των θέσεων εργασίας.
Οι εργαζόμενοι του Νομού αναδεικνύουν και τα τοπικά τους αιτήματα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γκλέζο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσουν τα καταστήματα Μετσόβου και Κόνιτσας, όπως αυτό προβλέπεται από τον κεντρικό σχεδιασμό.
Εν τω μεταξύ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ. «Αν υπάρχουν απολύσεις σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι η Cosmote, τότε κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να φοβάται», υπογράμμισε ο κ. Γκλέζος.


http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6534:2011-03-05-17-47-50&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: