Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Από τις 19 ως τις 27 Μαρτίου
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει, μετά από πρόσκληση του Γραφείου του ΕΟΤ Λονδίνου και κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην έκθεση/εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στο εμπορικό κέντρο Westfield, από τις 19 ως τις 27 Μαρτίου.
Η έκθεση επίσης παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας άμεσων προωθητικών ενεργειών (direct promotion), όπως παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών και ταξιδιωτικών πακέτων από τουριστικούς πράκτορες, για την άμεση τουριστική αξιοποίηση της εκδήλωσης.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, να συμμετάσχουν στην έκθεση του Λονδίνου, είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε με διαφημιστικό υλικό, ή με άλλον τρόπο που θα προτείνουν.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με την κα Δώρα Ζαμπέλη στο τηλέφωνο 26823-60256.
Μια ελληνική διοργάνωση στην καρδιά του Λονδίνου
Πρόκειται για μια αποκλειστικά ελληνική διοργάνωση, μια ελληνική γιορτή στην καρδιά του Λονδίνου. Απευθύνεται στην Βρετανική αγορά τουριστών που αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα των ομάδων-στόχων. Το Westfield London είναι το μεγαλύτερο Εμπορικό Κέντρο της Ευρώπης, με επισκεψιμότητα 500.000 Βρετανών εβδομαδιαίως, μεσαίας και ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης.
Η έκθεση δεν είναι μια τυπική τουριστική έκθεση, αλλά μια διαδραστική εκδήλωση με τη μορφή Θεματικού Πάρκου: Οι επισκέπτες του Ελληνικού Θεματικού Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια βιωματική σχέση με τα εκθέματα.
Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα από τα εκθέματα/δρώμενα:
- Προσομοίωση ελληνικής παραλίας: αμμουδιά, ειδικά video προβολής ελληνικών παραλιακών τοποθετήσεων. Οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν παίζοντας beach soccer και λοιπά παιχνίδια παραλίας
- Ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και πόλων έλξης
- Greek Spa & Wellness: Χαλάρωση με μασάζ σε ελληνικά προϊόντα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο Greek Spa & Wellness, παρακολουθώντας βίντεο παρουσίασης των ελληνικών κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa
- Παιχνίδι αναρρίχησης σε εγκατεστημένο τοίχο αναρρίχησης, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά παιχνίδια
- Δοκιμή ελληνικών γεύσεων, τις οποίες θα επιμεληθούν κορυφαίοι αρχιμάγειρες, οινογνωσίες.
- Κατάδυση και ομορφιές των ελληνικών βυθών.
Ο διαδραστικός χαρακτήρας της έκθεσης αναμένεται να επιτύχει βιωματική εμπλοκή των επισκεπτών σε δράσεις, αυξάνοντας αισθητά την επικοινωνιακή επίδραση (impact) της ενέργειας. Παράλληλα, οι διοργανωτές έχουν ένα σχέδιο Οργανωμένης Προβολής και ενημέρωσης, το οποίο συμπεριλαμβάνει εξασφάλιση προβολής σε βρετανικά διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα (BBC, ITV, BBC World Reuters, CNBC, MTV, κ.α.), εξασφάλιση προβολής σε εθνικές και τοπικές βρετανικές εφημερίδες (Times, Guardian, Independent, Mail, Metro, Evening, κ.α., συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων τους), εξασφάλιση προβολής σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (LBC, Capital, Heart FM, κ.α.), εξασφάλιση προβολής σε κορυφαίας επισκεψιμότητας ιστοσελίδες τουριστικού και ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος. Το ελληνικό Θεματικό Πάρκο θα διαφημιστεί για 2 εβδομάδες στους 4 (White city, Holland park, Shepherds Bush, Notting Hill) κοντινότερους σταθμούς του υπόγειου σιδηρόδρομου, με την ανάρτηση αφισών 2μΧ1,5μ, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: