Παρατυπίες στη διακίνηση της φέτας

Στις καταγγελίες των βαρελοποιών Μετσόβου σχετικά με τη διακίνηση της φέτας ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) αναφέρεται ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Σύμφωνα με την ερώτηση, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές καταγγελίες όσον αφορά τη συσκευασία της φέτας ΠΟΠ, καθώς ενώ οι κανονισμοί μιλούν για συσκευασία από 0,5-2 κιλά, συσκευάζονται στα 15-35 κιλά, κάτι που πρακτικά αποτελεί μέσο αποθήκευσης, ωρίμανσης και διάθεσης ως χύμα βαρελίσιας φέτας.


Στην ερώτησή του ο Θανάσης Οικονόμου αναφέρει ότι «ειδικά σήμερα η μέριμνα για ένα προϊόν ΠΟΠ και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας παρέχει αποκτά Εθνική Διάσταση για την οικονομία μας, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει μετρήσιμη και σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της χώρας και τις εξαγωγές». Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να απαντήσει για τους ελέγχους που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, καθώς και «τι προτίθεται να κάνει σχετικά με την εξασφάλιση πιστοποιημένων διαδικασιών ποιότητας σε όλη την αλυσίδα παρασκευής, ωρίμανσης, διακίνησης και πώλησης φέτας ΠΟΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: