Οδεύει προς την λειτουργία το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Προς το τέλος οδηγούνται οι πολυετείς περιπέτειες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρου Δερδεμέζη. Μάλιστα το Νοσοκομείο δείχνει πανέτοιμο για την λειτουργία του ΤΕΠ.
Όπως αναφέρει ο κ. Δερδεμέζης, τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στην Περιφέρεια Ηπείρου ( Διευθύνουσα του έργου ) το πρωτόκολλο της προσωρινής και οριστικής παραλαβής και με την παράδοση του έργου στον φορέα λειτουργίας που είναι το ΓΝ Φιλιατών θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.

Ήδη σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχει εκπονηθεί και εγκριθεί σχέδιο για την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.
Σχετικά με δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες λειτουργίας των ΤΕΠ των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ΓΝ Φιλιατών επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ξεχωριστός χώρος για την υποδοχή των επειγόντων περιστατικών και η υποδοχή τους γίνεται στον ίδιο χώρο με τα τακτικά περιστατικά.
Η νέα πτέρυγα που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2014 προβλέπει ΤΕΠ περίπου 400 τμ. Λόγω της ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας η διαθεσιμότητα για την χρήση του χώρου δόθηκε τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους.
Έκτοτε έγιναν συσκέψεις με τους θεσμικούς φορείς του Νοσοκομείου και την προηγούμενη εβδομάδα λήφθηκαν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία του, η οποία και προβλέπετε να ξεκινήσει εντός δεκαπέντε ημερών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: