Επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, τον Πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.
Ο κ. Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον κ. Πρέσβη, στην Θεσπρωτίας και την Ηγουμενίτσα, τόνισε τις καλές σχέσεις των δύο περιοχών των δύο χωρών αλλά και την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε αρκετούς τομείς.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Ήπειρος με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αποτελεί πρόσφορο πεδίο διεύρυνσης των συνεργασιών.
Ο κ. Πρέσβης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, σημείωσε ότι η περιοχή της Ηπείρου και της Ηγουμενίτσας διαθέτουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης χάρη στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους. Δήλωσε επίσης πρόθυμος να συνεργαστεί τόσο με τον Δήμο όσο και με τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας προς όφελος και των δύο πλευρών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην εγκαθίδρυση μιας πολύ-επίπεδης συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της αμφίπλευρής τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και της προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.
Ειδική μνεία έγινε και στην προώθηση του οδικού άξονα Τεργέστης - Ηγουμενίτσας με τον Δήμαρχο να ζητά την συνδρομή του Πρέσβη για την επέκταση του εν λόγω έργου μέχρι την Ηγουμενίτσα.
Αμφότεροι συμφώνησαν στην επεξεργασία ενός δομημένου πλαισίου συνεργασίας, το οποίο θα αποτελέσει την βάση για την έναρξη συναντήσεων μεταξύ συγκεκριμένων αναπτυξιακών φορέων της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Τον Πρέσβη συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Ήπειρο με έδρα την Ηγουμενίτσα, κ. Σπυρίδων Μανδέλλας και η Γραμματέας της πρεσβείας κα. Eleonora Lopez ενώ στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σταύρος Κατσίλης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου κ. Γεώργιος Β. Ντάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: