Για παράβαση καθήκοντος δικάζεται η Σταυρούλα Μπραϊμη

Την παραπομπή της Σταυρούλας Μπραϊμη σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και με την δικάσιμο να έχει οριστεί για την Τέταρτη 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ο εισαγγελέας Θεσπρωτίας, μετά από προσφυγή της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις καταγγελίες του Άρη Μαρέτα για καταπάτηση δημοτικής περιουσίας από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο οικονομικών Δημήτρη Μαμούρη.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο η δήμαρχος Σουλίου δεν προέβη στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου, αφού δεν προχώρησε στην διοικητική αποβολή του τότε δημοτικού σύμβουλου, από την καταληφθείσα δημοτική περιουσία, συνολικής εκτάσεως 16 στρεμμάτων.
Την καταγγελία είχε κάνει ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Άρης Μαρέτας, αρχικά το 2012 κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ενώ επανήλθε άλλες 2 φορές στο ίδιο θέμα σε δημοτικά συμβούλια.
Ο Δημήτρη Μαμούρης απάντησε στις κατηγορίες, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκταση είναι κληρονομιά και πως δεν έχει καμία σχέση με δημοτική περιουσία, ενώ σημείωσε πως επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση και πως αδικείται.
Μετά τις καταγγελίες του Άρη Μαρέτα και με απόφαση της δημοτικής αρχής, στους πίνακες του αναδασμού οι συγκεκριμένες εκτάσεις αναγράφονται ως περιουσία του δήμου διεκδικούμενη από τον Δημήτρη Μαμούρη, κάτι που δεν υπήρχε πριν.
Ο Άρης Μαρέτας προσέφυγε στον εισαγγελέα και κατά την διάρκεια της προανακριτικής καλέστηκαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αποτέλεσμα της προανακριτικής ήταν η παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη.
Καμιά από τις δύο πλευρές, δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: