Διαγραφή χρεών από την Εφορία με εξωδικαστικό συμβιβασμό

Σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών προβλέπει κλιμακωτή διαγραφή φόρων με εξαίρεση τους παρακρατούμενους –υπέρ τρίτων- στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωδικαστικού μηχανισμού.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η πρόταση της ελληνικής πλευράς τέθηκε χθες για ώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και των δανειστών, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ένα από τα ακανθώδη θέματα ώστε να λάβει την τελική του μορφή το νομοσχέδιο για τις fast track και εκτός δικαστικών αιθουσών διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς πιστωτές.

Σύμφωνα με την εισήγηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα υπάρξει ιεράρχηση των φόρων που θα μπορούν να σβηστούν.

Πρώτα θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και έπειτα ακόμη και μέρος του αρχικού κεφαλαίου καθυστερούμενων φόρων. Δεν θα διαγράφονται φόροι υπέρ τρίτων που έχουν παρακρατηθεί από την επιχείρηση, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: