Αλέκος Παπαδόπουλος: Φωτοβολίδα ο ανασχηματισμός -Το 4ο μνημόνιο είναι αναπόφευκτο

«Το 4ο μνημόνιο είναι αναπόφευκτο», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος,
Όπως εξηγεί η προσαρμογή που έγινε τα τελευταία χρόνια δεν έχει διατηρησιμότητα και ως εκ τούτου το νέο μνημόνιο δεν θα περιλαμβάνει οικονομικά μέτρα, αλλά σκληρά μέτρα προσαρμογής.

Επιπλέον, υποστηρίζει την άποψη ότι η διευθέτηση του χρέους θα συναρτηθεί με ένα μεγάλο μνημόνιο, ενώ αναφορικά με το ασφαλιστικό, προβλέπει νέο κόψιμο των συντάξεων.
Ερωτηθείς αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο Αλέκος Παπαδόπουλος δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «Αλέξης Τσίπρας εκλέχτηκε για 4 χρόνια και πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους» και η ΝΔ που ζητά εκλογές «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι όποτε γίνει κυβέρνηση ο δρόμος που θα περπατήσει δεν θα είναι ρόδινος».
Για τον ανασχηματισμό υπογραμμίζει: «Εγώ είμαι 40 χρόνια φούρναρης. Έχουν δει και έχουν δει τα μάτια μου ανασχηματισμούς οι οποίοι πραναγγέλλονταν με στόμφο και στο τέλος κρατούσε το θαύμα τους τρεις μέρες. Το ίδιο ισχύει και αυτόν τον ανασχηματισμό. Ένα επικοινωνιακό μπουμ που είναι μια φωτοβολίδα».
Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι νοείται «μόνο ως μεγάλο κόμμα και όχι ως περιφερόμενο μικρό» και αναφερόμενος στη «Δημοκρατική Ευθύνη» δηλώνει ότι το κόμμα δεν έχει ηγέτες και επικεφαλής.
Τέλος, σχολιάζοντας το «ναυάγιο» της συγκρότησης του ΕΣΡ, ο Αλέκος Παπαδόπουλος εκτιμά, στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «είναι απόλυτα αντίστοιχο με τη γενικότερη ρευστότητα, θεσμική και λειτουργική στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: