Η "Λαϊκή Συσπείρωση" σχετικά με την δικάσιμο της 7ης Δεκεμβρίου

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ συζήτηση και μέλη της παράταξής μας δέχονται ερωτήματα σχετικά με τη δικάσιμο της 7ης Δεκεμβρίου, όπου συζητιέται η γνωστή υπόθεση της κατεχόμενης ιδιοκτησίας «Μαμούρη». Με αφορμή τα ερωτήματα αυτά αξίζει να ξεκαθαρίσουμε και να υπενθυμίσουμε στους δημότες τα παρακάτω.

Κατά την διαδικασία του αναδασμού αγροκτήματος Παραμυθιάς, δημοτικά τεμάχια του πρώην Δήμου Παραμυθιάς κατέχονταν από τον κύριο Μαμούρη (τότε αντιδήμαρχο). Τα εν λόγω τεμάχια δηλώνονταν στο όνομά του από την Επιτροπή Αναδασμού στις διάφορες αναρτήσεις της, χωρίς καμία παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής.
Με παρεμβάσεις μας μέσω του εκπροσώπου μας και δημοτικού συμβούλου Άρη Μαρέτα, και δεδομένου ότι η χρησικτησία δεν ισχύει για τις δημοτικές εκτάσεις, προχωρήσαμε σε ανάδειξη του θέματος, προφορικά και γραπτά, στη Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή, ως οφείλαμε με στόχο τη διαφύλαξη του συμφέροντος των δημοτών. Ήταν όμως σαν να χτυπούσαμε «στου κουφού την πόρτα» .
Μη έχοντας άλλη διέξοδο και επειδή το θέμα απασχολούσε έντονα την κοινωνία της Παραμυθιάς, ο εκπρόσωπός μας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την χαριστική στάση της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αναδασμού σε βάρος της ιδιοκτησίας του Δήμου.
Θεωρήσαμε και θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση αυτή, στάση που πηγάζει από την αντίληψη της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας και της λογικής του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας σε κοντινό σημείο με την εν λόγω έκταση, έχει αγοράσει για το βιολογικό καθαρισμό αντίστοιχη ή και μικρότερη έκταση καθώς και έκταση για χρήση νέου νεκροταφείου ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικές της εκτάσεις.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση απλά κάναμε το καθήκον μας βάσει των θέσεων μας. Υπερασπιστήκαμε την δημοτική περιουσία που ήταν και είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Δεν έχουμε προσωπικές διαφορές με κανέναν, ούτε κινούμαστε πολιτικά με συμπάθειες, αντιπάθειες ή σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση θα πράξουμε και πράττουμε αναλόγως με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

ΥΓ. Αν μετά απ’ όλες τις παραπάνω ενέργειες και συνολικά τις παρεμβάσεις μας για όλα τα φλέγοντα θέματα της τοπικής μας κοινωνίας, η άποψη «κάποιων» είναι ότι «από την Λαϊκή Συσπείρωση, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή»… Προτείνουμε στον γράφοντα να αναζητήσει «την σιωπή του τάφου» στις άλλες δημοτικές παρατάξεις…

Παραμυθιά, 21 Νοεμβρίο 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: