Η Π.Σ. Ε. καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση για σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, την εκδίωξη των Ελλήνων από τα σπίτια τους στη Χειμάρρα και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι «Η Ακρόπολη σώθηκε χάρη στους Αλβανούς», ναρκοθετώντας παράλληλα την ειρηνική συμβίωση και συνεργασία του Ελληνικού και Αλβανικού λαού.


Οι αλβανικές προκλήσεις διαδέχονται μία την άλλη μετά την εκδίωξη των Ελλήνων από τα σπίτια τους στη Χειμάρρα και η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη. Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, όλα ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Οι σχετικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί επιπλέον, την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες και διεθνείς ενέργειες, προκειμένου να διαφυλαχθούν, τα συμφέροντα της Ελληνικής μειονότητας, η τήρηση του διεθνούς δικαίου, οι διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι ο Ελληνικός λαός, δεν ανέχεται τις διώξεις που υφίσταται οι ομοεθνείς μας, που κατοικούν στην Αλβανία και αν η Αλβανική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και νόμους, να προβεί στη λήψη μέτρων που θα δηλώνουν τη βούληση της Ελλάδος στη στήριξη των συμφερόντων των ομοεθνών μας που θίγονται βάναυσα, από την πολιτική της Αλβανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: