Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα.
Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσής Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, που μετέχει στην επιτροπή ως Εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Κυρίες και Κύριοι
Σας καλωσορίζω στην Ηγουμενίτσα.
Με χαρά σας υποδεχόμαστε στον Δήμο μας, στα πλαίσια της συνεδρίασης της 2ης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα –Αλβανία»
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω την σημασία και τον ρόλο του διασυνοριακού αυτού προγράμματος για την πολύπλευρη ανάπτυξη των περιοχών μας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ευελπιστούμε λοιπόν οι νέες δράσεις να αφήσουν απτά αποτελέσματα στις περιοχές μας, αξιοποιήσιμα από τους πολίτες αλλά και από τους Δήμους, Περιφέρειες και λοιπούς φορείς, για την εφαρμογή των αναπτυξιακών τους πολιτικών.
Είναι γεγονός ότι χάρη στις δράσεις αυτού του προγράμματος, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα που συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των δύο χωρών.
Ως εκπρόσωπος του πρώτου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρότι δεν άπτετε της δικής μας αρμοδιότητας, θα επιθυμούσα να επισημάνω ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του πρώτου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία σύλληψης, εκπόνησης και υλοποίηση στρατηγικών προτάσεων, δεδομένου ότι οι Δήμοι είναι οι πιο κοντινές στους πολίτες αρχές, με βάση την αρχή της επικουρικότητας.
Εύχομαι η σημερινή συνεδρίαση να έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα για την καλύτερη υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, με γνώμονα πάντα, τα οφέλη που θα προκύψουν, να αξιοποιηθούν από τους πολίτες και των δύο χωρών.
Σας εύχομαι καλή παραμονή στην Ηγουμενίτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: