Ολιγοήμερη επίσκεψη Καραμανλή στο Πωγώνι

Εντυπωσιασμένος, για μια ακόμη φορά, αναχώρησε χθες το πρωί από την ακριτική Ήπειρο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποίησε οικογενειακώς ολιγοήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας.
Με ορμητήριο το Δολό Πωγωνίου, που τα τελευταία χρόνια πάντα διαμένει στον ξενώνα του Χριστόφορου και της Μαριάννας Κωσταρά, ο πρ. Πρόεδρος της Ν.Δ. πέρασε μερικές μέρες ξεκούρασης με αγαπημένους του φίλους, πραγματοποιώντας εξορμήσεις στα γύρω χωριά, αλλά και την Κόνιτσα.

Προσκυνηματικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψή του το Σάββατο στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου, όπου φυλάσσονται πολλά προσωπικά του αντικείμενα. Τον πρ. Πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν στην Κόνιτσα η σύζυγός του Νατάσα, ο πρ. Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο πρ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθ. Οικονόμου, ο πρ. Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, o πρώην δήμαρχος Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος κ.α.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και αναχώρησαν περπατώντας για την Μονή Στομίου, όπου ο Άγιος Παϊσιος μόνασε για τέσσερα σχεδόν χρόνια.
Ξεναγήθηκαν στο ιδιαίτερο κελί και εργαστήρι του τότε Γέροντα Παϊσίου, ενώ ο καλόγηρος ευχαρίστησε τον Κ. Καραμανλή, για την επίσκεψη, αφού όπως είπε, πρώτη φορά πρώην Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Μονή.

Το μεσημέρι της Κυριακής στο Δολό ο Κ. Καραμανλής δέχθηκε τον παλιό φίλο και συνεργάτη του, Θεσπρωτό πρ. Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα και συνέφαγε μαζί του.

Χθες το πρωί ο πρ. Πρωθυπουργός, μέσω Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στην Αθήνα (η σύζυγός του αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής), ολοκληρώνοντας μια ακόμη επίσκεψη στην ακριτική περιοχή μας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας.
* * *
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής οικογενειακώς έφτασε στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου την περασμένη Τετάρτη, για να περάσει με φίλους του μερικές μέρες στον αγαπημένο του προορισμό. Από εκεί καθημερινά πραγματοποιούσαν εξορμήσεις και πεζοπορίες στα γειτονικά χωριά (Φαράγγι, δάσος Μπούνας, Κακόλακο κ.α.), αλλά και στην περιοχή της Κόνιτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: