Παρουσιάζεται η μουσική παράδοση των Σουλιωτών

Mέσα από ένα νέο CD σε επιμέλεια Παν. Τζόκα
Eκδήλωση με θέμα την μουσική παράδοση των Σουλιωτών με τίτλο «Εις Σούλι… Να φέρω την λύραν μου με σας να ψάλλω» θα λάβει χώρα μεθαύριο, Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα «B. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Την διοργανώνουν το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του δίσκου ακτίνας (cd) που εξέδωσε το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης, αποτέλεσμα ενδελεχούς μακροχρόνιας ερευνητικής εργασίας του ερευνητή και παραγωγού μουσικών προγραμμάτων της ΕΡΤ Παναγιώτη Τζόκα. Στο cd παρουσιάζονται τα μουσικά ακούσματα που αφορούν στο Σούλι και στους αγώνες των αδούλωτων Σουλιωτών, όπως καταγράφηκαν από τους λαϊκούς οργανοπαίχτες της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, συνεπικουρούμενη από τους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Τζίμα, Γιώργο Πατσιούρα και Ηλιάνα Τζόκα, οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν ζωντανά το έργο επί σκηνής.
Στην εκδήλωση θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρωμανού και του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση, που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Τζόκα και την αφήγηση θα κάνει ο Γιώργος Τζέρμπος.

***
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω cd κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: