«Στροφή» των εμπόρων ναρκωτικών στη θάλασσα

Οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών εγκαταλείπουν σταδιακά τις χερσαίες διόδους και επιχειρούν τις μεταφορές μέσω θαλάσσης
Μπροστά σε ένα «ανθρώπινο τείχος» με τη βοήθεια σύγχρονων μέσων παρακολούθησης βρίσκονται τους τελευταίους μήνες τα κυκλώματα εμπορίας και προώθησης ναρκωτικών από τη γειτονική Αλβανία προς την Ελλάδα.
Η συντονισμένη δράση των αστυνομικών κλιμακίων που έχουν συσταθεί για την αποτροπή, τον εντοπισμό και την κατάσχεση των ποσοτήτων που περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με το «κλείσιμο» συγκεκριμένων διόδων που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το πρώτο αποτέλεσμα είναι ορατό και αποτυπώνεται στους συνεχιζόμενους, σχεδόν καθημερινούς εντοπισμούς ποσοτήτων ναρκωτικών, που επιχειρείται να μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας. Το δεύτερο αποτέλεσμα όμως αυτής της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης αποδεικνύεται από τη στροφή που επιχειρούν πλέον τα κυκλώματα για να περάσουν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, όχι από τα χερσαία σύνορα, αλλά από τα θαλάσσια.
Ο εντοπισμός μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορες περιοχές της ακτογραμμής από τη Σαγιάδα μέχρι και τις ακτές της Λευκάδας και της Αιτωλίας, σε διάστημα μερικών μηνών, σε συνδυασμό με τη μείωση των ποσοτήτων που κατάσχονται σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Ήπειρο, οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.
Ότι οι δίοδοι πλέον για τους εμπόρους μέσω στεριάς έχουν σχεδόν αποκοπεί και τα κυκλώματα επιχειρούν να μεταφέρουν τη «σοδειά» τους μέσω των θαλάσσιων συνόρων.
Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο επιβεβαιώνουν τη «στροφή» αυτή, που επιχειρούν να κάνουν τα κυκλώματα εμπορίας και προώθησης ναρκωτικών από την Αλβανία, προσθέτοντας ως επιπλέον στοιχείο, το ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που η μεταφορά γίνεται μέσω των γνωστών χερσαίων διόδων, οι ποσότητες των ναρκωτικών, είναι πολύ μικρότερες από αυτές που μεταφέρονταν στο παρελθόν.
«Γνωρίζουν και αυτοί, ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να περάσουν από την Ήπειρο τα ναρκωτικά, αφού τούς έχουμε «χαλάσει» πολλές μεγάλες δουλειές και γι’ αυτό επιλέγουν ή τη μεταφορά διά θαλάσσης ή το «σπάσιμο» των μεγάλων ποσοτήτων σε πολλές μικρότερες για να περιορίσουν τον κίνδυνο να χάσουν όλη την ποσότητα», τόνισε, μιλώντας στην «Ε» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο.
Οι τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας με τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, μερικές εκ των οποίων ξεπερνούσαν και τον ένα τόνο και οι οποίες μεταφέρθηκαν από τη θαλάσσια οδό, για να εντοπιστούν και να κατασχεθούν στη διαδρομή τους προς την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία



Δεν υπάρχουν σχόλια: