Έκοψε την πίτα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε στην εκδήλωση και στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέζας ανέφερε:

«Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν ήταν η πιο δύσκολη της τελευταίας περιόδου αλλά μια δύσκολη χρονιά στην οποία πετύχαμε, χάρη στις θυσίες των πολιτών, κάποια πολύ σημαντικά επιτεύγματα τα οποία πρέπει να διατηρήσουμε.
Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, εκτελέσαμε εντός των στόχων που είχαν τεθεί τον προϋπολογισμό, η χώρα αγκυρώθηκε στο ευρώ, το τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και θέσαμε τις βάσεις ώστε το 2014 να είναι η χρονιά που θα υπάρξει η μετάβαση από την ύφεση στην ανάπτυξη.
Όλα αυτά αλλάζουν κυριολεκτικά την πορεία του τόπου. Τον βγάζουν από τον κατήφορο της υπερχρέωσης και της αναδιανομής με δανεικά και τον βάζουν στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας με εξωστρέφεια.
Η ανάπτυξη όμως δεν είναι κάτι που γίνεται στο κενό με ανεδαφικές και ανεφάρμοστες πολιτικές. Η ανάπτυξη είναι ο τελευταίος σταθμός αφού προηγουμένως περάσουμε από το νοικοκύρεμα των οικονομικών, τον εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επίσης η ανάπτυξη δεν είναι μόνο υπόθεση του πρωθυπουργού ούτε της κυβέρνησης ούτε ενός υπουργείου. Είναι μια εθνική υπόθεση και το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία όλοι μας, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουμε.
Πρέπει να εδραιώσουμε τη πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα γονατισμένη αλλά είναι όρθια και προχωράει μπροστά. Πρέπει ακόμη να εδραιώσουμε την δική μας αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει φυσιολογική χώρα και να ανοίξει τα φτερά της. Και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ηττοπάθεια, την μεμψιμοιρία, τον λαϊκισμό, τις κομματικές υστεροβουλίες και τις αναχρονιστικές συντεχνιακές εμμονές. Υπάρχει σίγουρα η Ελλάδα του χθες και η Ελλάδα του αύριο. Εύχομαι την καινούργια χρονιά όλο και περισσότεροι Έλληνες και συμπολίτες μας εδώ στη Θεσπρωτία να στοιχηθούν με την Ελλάδα του αύριο που έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: