Και τοκογλύφος και εκβιαστής επιχειρηματίας από τα Σύβοτα

Μόνο την αρχή της τοκογλυφικής δράσης του, φαίνεται ότι αποτελούν για επιχειρηματία των Συβότων, οι δύο υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι τώρα από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.
Ο 56χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, είχε κάνει την τοκογλυφία επάγγελμα και κατάφερνε στην κυριολεξία να ξεζουμίσει όποιον έπεφτε στην ανάγκη του για μικρά ή για μεγαλύτερα ποσά.

Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είχε συλλέξει στοιχεία για τη δράση του και όταν έφτασε η πρώτη επώνυμη καταγγελία ο δρόμος είχε ανοίξει.
Την περασμένη Παρασκευή, κάτοικος της περιοχής ο οποίος είχε δανειστεί προ τριετίας το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ και είχε επιστρέψει μέχρι τώρα 45 ολόκληρες χιλιάδες απεγνωσμένος ζήτησε τη συνδρομή της Ασφάλειας.
Ήταν άλλωστε η μέρα που έπρεπε να καταβάλλει τη δόση. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα και την ώρα που αυτά παραδίδονταν συνέλαβαν τον 56χρονο επιχειρηματία.
Η δεύτερη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές είχε γίνει από δύο αδέρφια, από την Ηγουμενίτσα. Προ πενταετίας είχαν δανειστεί από τον ίδιο άνθρωπο το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν είχαν επιστρέψει 150 χιλιάδες... Ακόμη όμως χρωστούσαν.
Μάλιστα πριν λίγους μήνες είχαν δεχθεί απειλές και εκβιασμούς για τα υποτιθέμενα χρέη.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, λειτουργώντας με υψηλό επαγγελματισμό κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση του επώνυμου τοκογλύφου της περιοχής.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι αυτές της τοκογλυφίας και της εκβίασης κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος και μετά την προθεσμία που έλαβε σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους πλήθος επιταγών σε διάφορα ονόματα και ερευνούν αν κι αυτές συνδέονται με την τοκογλυφία.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποκαλυφθεί ότι στο σκοτεινό κύκλωμα που είχε στήσει, είχαν πέσει κι άλλα θύματα.

http://www.vdella.com/police/7534-2014-01-13-22-40-01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: