Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση του παράνομου - ελεύθερου κάμπινγκ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γεωργίου Κάτσινου, με θέμα την καταπολέμηση του παράνομου-ελεύθερου κάμπινγκ.
Στη σύσκεψη, εκτός του κ. Δημάρχου, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Κωλέττας Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας κ. Λεμονιάς Ευάγγελος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παππάς Ιωάννης, εκπρόσωποι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ο κ. Χατζηπέτρος Πέτρος και η κ. Ρίζου Χριστίνα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου κ. Ζήγος Χρήστος και το μέλος της Ομοσπονδίας κ. Κυπριανός Παναγιώτης.

Στη συζήτηση που έγινε, τέθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει την εν λόγω δραστηριότητα του κάμπινγκ, καθώς και τα όρια των αρμοδιοτήτων των τριών εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομία, Δημ. Αστυνομία, Λιμεναρχείο).
Απ’ όλους κρίθηκε σκόπιμο να προστατευθεί η τουριστική-παραλιακή ζώνη του Δήμου από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση σκηνών-τροχόσπιτων και να ενταθούν οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ευχόμενος αυτή να συνεχιστεί, προς όφελος των Δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: